Informatikos ir informatinio mąstymo konkursas „Bebras“

ooo13 kartą Lietuvoje mokinius kviečia nemokamas informatikos ir informatinio mąstymo konkursas bebro-logo„Bebras“, skirtas 3-12 klasių moksleiviams. Šių metų treniruotė vyko pasaulinės programavimo savaitės „Code week“ metu spalio 15-23 dienomis. Kulių gimnazijos moksleiviai sėkmingai sudalyvavo treniruotėje. Konkursas vyksta lapkričio 7-11 d. Šią savaitę ne tik Lietuvos, bet ir beveik 40 įvairių pasaulio šalių mokiniai sprendžia įdomius uždavinius. Neatsiliekame ir mes, per informacinių technologijų pamokas 5-11 klasių moksleiviai dalyvauja konkurse.
ooo„Bebro“ konkurso tikslas – atskleisti mokiniams (ir mokytojams) informatikos mokslo grožį, patraukti mokinių dėmesį, supažindinti su pagrindinėmis informatikos ir informacinių technologijų sąvokomis, jų platesniu kontekstu – konceptais, motyvuoti gilintis į modernius informatikos ir inžinerijos sprendimų priėmimo metodus. Žaismingos, suprantamai formuluojamos užduotys apima visas fundamentalias informatikos sritis, parodoma jų svarba ir dermė su kitais mokslais.
oooMokiniams, sprendusiems uždavinius, linkime šaunių atradimų mokantis informatikos, o būsimiems šių metų dalyviams linkime „bebriško“ atkaklumo! Daugiau informacijos apie konkursą rasite svetainėje adresu http://bebras.lt/.