Kulių gimnazija paminėjo Laisvės gynėjų dieną

Fiksavimasoo„Kartais dabar su sniegu iškrenta, o gal iš kur atskrenda paukštelių, vadinamų sniegenomis. Kiekviena jų turi po keletą raudonų plunksnelių, tai sniege iš toli gali atrodyti lyg pritaškyta mažyčių kraujo lašų. Tie mažyčiai kraujo lašai – tai mūsų Lietuvos vaikai ir mes amžinai prisiminsim jų žūtį, suprasdami, kad jie jau priklauso istorijai, kad jie dabar šildosi sužvarbusias rankas prie Amžinosios ugnies kartu su didžiaisiais mūsų tautos vyrais. Lietuva pasilenkia prie jų ir užkloja juos amžina laisve. Tai – pirmieji tikrai laisvi Respublikos piliečiai ir pirmosios mūsų Nepriklausomybės aukos: Loreta Asanavičiūtė, Virginijus Druskis, Darius Gerbutavičius, Rolandas Jankauskas, Rimantas Juknevičius, Alvydas Kanapinskas, Algimantas Petras Kavoliukas, Vytautas Koncevičius, Vidas Maciulevičius, Titas Masiulis, Alvydas Matulka, Apolinaras Juozas Povilaitis, Ignas Šimulionis, Vytautas Vaitkus. Kiek jau metų praėjo, o sniegenos kasmet sausio 13-ąją kažkaip kitaip, kitokiais balsais pačiulba, aikštėse susitinka ir niekur neskuba. Jos prisimena…“ – skaitė teatro „Saula“ aktoriai, pradėdami Laisvės gynėjų dienai skirtą renginį, vykusį Plungės kultūros centre.
oooKulių gimnazija surengė moksleivių, nešančių vėliavas, eitynes per miestelį. Laisvės gynėjus kuliškiai pagerbė ir minėjimo prie miestelio Laisvės paminklo metu.
oooKulių seniūnijoje Sausio 13-osios atminimo medaliais apdovanoti dešimt asmenų, iš kurių trys jau išėję Anapilin, – Kazimieras Pocius, Vytautas Martinėnas ir Rūta Srėbalienė. O sausio 13-osios liudininkai – Antanas Zigmontas Srėbalis, Jonas Žvilius, Algirdas Idzelis, Onutė Greviškytė, Joana ir Juozas Balsiai bei Antanas Vosylius – tą dieną pasidalijo savo atminimais apie tai, ką teko išgyventi. Jie buvo apdovanoti bendruomenės padėkos raštais už ryžtą, dvasinę stiprybę ir pasiaukojimą ginant Lietuvos nepriklausomybę. (Žemaičio laikraščio informacija)

Sausio 13 renginio akimirkos