Šventė, kurios ilgai nepamiršime…

Fiksavimas

oTaip galvojo ir kalbėjo ne vienas kuliškis, Vasario 16-ąją. Tai matėsi ir akyse moksleivių, kurie su pasididžiavimu žengė eisenos priekyje, nešdamos Kulių gimnazijos, Žemaitijos ir Lietuvos istorinę vėliavas. Už jų plazdėjo Lietuvos trispalvė. Ji driekėsi, tiesėsi, judėjo kaip gyva, nes buvo sudaryta iš daugybės mūsų atsineštų vėliavų ir ją nešė ne vienas, o daugybė daugybė žmonių. 
oooKulių gimnazijos moksleiviai, mokytojai, darbuotojai, tėvai, kunigas – visi kėlė, nešė šią per visą miestelį judančią trispalvę į bažnyčią. Čia klausėmės mokytojų minčių apie laisvę, valstybę, nepriklausomybę. Vaizduotės padedami matėme tuos, kurie ją kūrė. Supratome, kad Vasario 16-oji yra lietuvių, taigi, mūsų visų, vienybės simbolis.
oooŠv. Mišios ir Plungės miesto styginių kvarteto atliekami muzikiniai kūriniai, gimnazijos moksleivių sudainuotos dainos tėvynei sukūrė šventišką nuotaiką. Valstybės himnas, ir Kulių gimnazijos direktoriaus Leono Pečkausko sveikinimas nuteikė mus dar labiau stengtis savo darbais prisidėti prie mylimos tėvynės puoselės ir valstybės stiprinimo.    Vasario 16 renginio akimirkos