Susitikimas su rašytoja

rebeka una000Rugsėjo 22 d. Plungės viešojoje bibliotekoje vyko knygų dovanojimo šventė „Vaikų bibliotekėlė 2017“. Renginio metu labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ savanoriai D. Martišienė, R. Bieliauskienė, M. Česnauskas, V. Gladiševa, bei Seimo narys A. Stančikas dovanojo geriausius vaikiškų knygų rinkinius visoms Plungės rajone esančioms bibliotekoms. Šiais metais vaikų bibliotekėlę papildė 9 knygos. Viena iš knygų Rebekos Unos „Aš esu Tomas, seklys“.
000Seimo nario A. Stančiko ir jo padėjėjų komandos dėka, rašytoja su savo šeimos trupe knygą pristatė Plungės rajono vaikams. Tai knyga apie tuos laikus, kai dar nebuvo nei planšečių, nei kompiuterių, ir net spalvoti televizoriai buvo prabanga. Nuo pat ankstaus ryto knygos pristatymas sudrebino Kulių gimnazijos mokinukus. Autorė su savo sūnumi suvaidino įvairias mizanscenas iš knygos. Vaikai susipažino su strėlių mūšiais, sužinojo kuo skiriasi Seklys Morka nuo tikro seklio ir kaip iškelti katiną Micių iš medžio.
000Per pietus pilnutėlė salė mokinukų rašytojos laukė Plungės „Ryto“ pagr. mokykloje. Su nuostaba jie stebėjo seklio Tomo rodomus triukus ir bandė daryti patys. Paauglių būrelis gaudė kiekvieną rašytojos žodį apie knygą „Atjunk“, kuri 2015m. tapo metų knyga paaugliams. Visi mokinukai gavę dovanų po knygą „Aš esu Tomas, seklys“ su rašytojos autografu klegėdami skubėjo namo, o rašytoja Rebeka Una į Plungės viešąją biblioteką. Nuščiuvę žiūrovai stebėjo pasirodymą, ir ilgai dar kartojo, kad tokio knygos pristatymo nebuvo matę niekur.
000Labai geras jausmas žinoti, kad mūsų darbai džiugina ne tik mažųjų plungiškių, bet ir suaugusių kraštiečių širdis.
                                                                                  Plungės viešosios bibliotekos informacija