Micro:bit kūrėjų diena

kureju dienos logotipasoooKlaipėdoje lapkričio 21 d.  Kulių gimnazijos moksleiviai dalyvavo renginyje, kurio metu 5-7 klasių moksleiviams buvo pristatyti „Micro:bit“ kompiuteriukai bei surengtos mini dirbtuvės, kurių metu vaikai galėjo savo rankomis kurti įvairius prietaisus ir spręsti logines užduotis.
oooŠis renginys buvo pirmasis oficialus kompiuteriukai.lt iniciatyvos pristatymas Klaipėdoje. Iniciatyvos ambasadorių siekis – padovanoti po micro:bit kiekvienam Lietuvos penktokui.
ooo
Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas sveikino miesto svečius ir klaipėdiečius aktyviai susirinkus į dirbtuves. Šiandien Klaipėdos ir aplinkinių miestų gyventojai buvo supažindinti su „Micro:bit” kompiuteriuku ir jo teikiamomis galimybėmis. Meras linkėjo mokiniams būti išmaniems ir kūrybiškiems bei naudotis visomis galimybėmis.
oooPraėjusių metų gruodį gimusi iniciatyva „Kompiuteriukai vaikams” įgyja pagreitį. Projekto organizatorių teigimu, šiuo metu jau yra pasiekta apie 60% galutinio tikslo, tai yra surinkta reikalinga pinigų suma daugiau nei 15 tūkst. „Micro:bit” kompiuteriukų nupirkti. Kompiuteriukai jau pasiekė tūkstančius Lietuvos penktokų.
ooVaikai turi planšetes ir telefonus, bet neprogramuoja, tad kodėl jiems reikia kompiuteriuko? Planšetės ir telefonai pagal savo pirminę funkciją yra turinio vartojimo įrenginiai. Juos programuoti galima, bet tai yra daug sudėtingiau, nėra lengvai pasiekiamų priemonių ir rezultatai nesuteikia greito pasitenkinimo. Kompiuteriukas jungia virtualų pasaulį su realiu ir leidžia atlikti įvairius veiksmus, kurie perduodami būtent programinio kodo eilutėmis (paspaudus mygtuką – uždek žalią lemputę ir pan.), jų paskirtis – visų pirma kūrybinė. Tinkamai pateikus, sudominus ir aprūpinus reikiama medžiaga, idėjomis mokymuisi – vaikai įsitrauks ir išmoks. Mikrokompiuteris būtų vaiko įrenginys, kuris užtikrintų, kad bus galimybė išmokti programuoti.
oooMicro:Bit“ kūrėjų dienos renginį organizavo bei prie iniciatyvos prisideda projekto ambasadoriai Klaipėdoje, informatikos mokytojai bei kiti partneriai – Klaipėdos miesto meras ir savivaldybė, VšĮ Edukateka, VšĮ Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, UAB EIT Sprendimai ir VšĮ Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra.
oooDaugiau informacijos: www.kompiuteriukai.lt

20171121_140121 20171121_140153