Karjeros diena

PROJEKTINĖ DIENA KULIŲ GIMNAZIJOJE
„KARJEROS DIENA“
Renginio planas
Renginio akimirkos

logo karjeros dienosooo2018 m. sausio 22 d. Kulių gimnazijoje vyko projektinė „Karjeros diena“.  Šią dieną mokiniams nestigo veiklos: vieni domėjosi įvairiomis profesijomis išvykose, kiti klausėsi svečių, apsilankiusių mokykloje, pasakojimų.
oooDiena prasidėjo susitikimu su buvusiais mokyklos mokiniais: Alina Vilke, Irma Vasyliute, Aurimu Pečkausku ir Alvydu Vengaliu. Jie papasakojo apie savo karjeros kelią, paragino siekti savo tikslų, niekada nenuleisti rankų ir džiaugtis savo mokykla.
oooPo susitikimo vietoj tradicinių pamokų vyko universitetų, kolegijų ir kitų įstaigų studijų programų pristatymai. 8, Ig-IVg klasių mokiniai bendravo su atstovais iš Klaipėdos universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Kauno technologijos universiteto, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, Klaipėdos valstybinės kolegijos bei edukacinės bendrovės „Kalba“. Paskutinė pamoka buvo skirta lektorės Ilvijos Pikturnaitės paskaitai „Aš lyderis“. Taigi mokiniai turėjo galimybę susipažinti su įvairiomis galimybėmis tęsti mokymąsi ir siekti tikslų baigus gimnaziją.
oooKol vyresnieji buvo užsiėmę mokykloje, 5 ir 7 klasių mokiniai laiką leido Plungėje – aplankė Plungės gaisrinę ir „Minijos“ katilinę. Tuo metu išvyka į vietines Kulių įmones džiaugėsi 6 klasės mokiniai – jie lankėsi Kulių gaisrinėje ir vilnų karšykloje. Jie taip pat susitiko su girininko pavaduotoju A. Vengaliu, o grįžę į mokyklą dar suspėjo pabūti jaunaisiais žurnalistais – ėmė interviu iš renginių vedėjo A. Vengalio.                                 NUORODA Į INTERVIU.
oooPriešmokyklinės grupės vaikai ir pradinukai dieną pradėjo pokalbiu „Mano svajonių profesija“. Vėliau jiems apie skirtingas savo profesijas pasakojo tėveliai: Rasa Paulauskienė supažindino su slaugytojos darbu, Lina Jocienė – su policijos veikla, Artūras Alčauskas – su programuotojo, Valdas Stuopelis – su ūkininko kasdienybe. Inga Vičienė vaišino naminiais sūreliais ir pasakojo apie jų gamybą. Kuo bus užaugę svajoja ir mažiausieji ikimokyklinukai. Jie smalsiai domėjosi artimiausioje aplinkoje sutinkamomis profesijomis – lankėsi mokyklos bibliotekoje ir virtuvėje.
oooTaigi, „Karjeros diena“ buvo turininga visiems: ir mažiausiems, kurie dar tik kuria svajones, ir vyriausiems, kurie jau planuoja, kaip siekti savo svajonių.
oooParengė Ig klasės mokinės: Rugilė Petkutė, Henrika Norkeliūnaitė, Almantė Petkutė