Knygų pristatymo konkursas – knygos šventė

20181108_154004 20181115_133344

oooLapkričio 8-ąją dieną, būrelis mokinių, paskatinti gimnazijos bibliotekininkės ir lietuvių kalbos mokytojos, svečiavosi Plungės vaikų bibliotekoje. Ten vyko atrankinis turas į „Didįjį knygų pristatymo konkursą“, organizuojamą Šiaulių apskrities Povilo Višinskio bibliotekos.

ooo1-5 klasių grupei atstovavo trečiokai Austėja Žilinskaitė ir Agnius Zaleckis. Jie pristatė Rebekos Unos knygą „Aš esu Tomas, seklys“, kurią dar praėjusiais mokslo metais pradinukams padovanojo gimnazijoje viešėjusi pati autorė.

ooo5-8 klasių grupėje pasirodė septintokės Kamilė Valauskaitė ir Greta Gedvilaitė. Jos suvaidino keletą epizodų iš amerikiečių rašytojos Lois Lowry knygos „Siuntėjas“. Ši knyga rekomenduojama paaugliams, o ir pati autorė dedikavo ją „visiems vaikams, kuriems mes patikime savo ateitį“.

ooo20181108_160550Tarp vyriausių 9-12 klasių atstovų pasirodė II g klasės mokinė Henrika Norkeliūnaitė, paruošusi išsamų savo mėgstamiausio rašytojo, Vytauto Račicko, knygos  „Tetulė Ulė, septintoji šlepetė ir mafija“ pristatymą. Henrika akcentavo, kad ir iš vaikiškų knygų galima pasisemti daug išminties.

oooDžiaugiamės, kad į tolesnį etapą pateko Austėja Žilinskaitė ir Agnius Zaleckis – jie dalyvavo konkurso finale, kuris vyko lapkričio 15 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio bibliotekoje. Čia rungėsi moksleiviai iš Telšių ir Šiaulių apskrities. Jų pasirodymus vertino garbinga komisija: prof. Džiuljeta Maskuliūnienė, Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Monika Šaltytė ir viešųjų ryšių specialistas Valdas Dambrava. Austėjos ir Agniaus duetas susilaukė malonių komisijos komentarų ir pelnė nominaciją už „Geriausią lietuvių autoriaus knygos pristatymą“.

oooDžiugu, kad konkursas buvo ne tik išbandymas, bet ir graži šventė, kurioje skaitantys vaikai dalijosi patirtimi, rekomendacijomis, idėjomis, emocijomis – viskuo, ką duoda KNYGA.