„Laimingas – kai sveikas“

ooo2018 m. lapkričio 21 dieną mūsų gimnazijoje vyko projekto „Laimingas – kai sveikas“ baigiamasis renginys. Šios dienos veiklos vainikavo praėjusių mokslo metų ir šiemetines veiklas. Projekto vykdymo metu įvyko daug įvairių  mokinių sveikatingumo veiklų: pradedant sveikų užkandžių pertraukomis, kurių  metu mokiniai patys gamino ir pristatė mokyklos bendruomenei sveikus užkandžius ir jų naudą mokinių sveikatai ir mokymuisi. „Žaliosios pamokos“- kai ugdomoji veikla buvo vykdoma ne tik mokykliniame suole, bet ir už jos ribų. Kai žinių vaikai sėmėsi lauke, gryname ore, ar gilindami žinias ir stebėdami aplinką nuo piliakalnio viršaus.
oooIr paskutinis renginys, kuris vyko 2018 m. lapkričio 21 dieną ir apjungė visus įgūdžius ir žinias, reikalingas vaikui norint būti sveikam ir laimingam. Šią popietę Kulių gimnazijos mokiniai  nuo pat 1 iki IVg klasės užsiėmė veikla, kuri gerina vaiko savijautą, padeda stiprinti fizinę ir psichinę sveikatą. Po pamokų prie vaikų prisijungė ir tėveliai, kurie noriai įsijungė į dienos veiklas: mokėsi su vaikais gaminti „Relaksacinius kamuoliukus“ – vilna apvelti kaštonus, smagiai ir uoliai darė „ antistresinius kamuoliukus, linksmai šuoliavo „Linksmųjų pėdučių“ taku. Truputėlį susikaupė, bet didvyriškai jėgas išbandė „Sveikatingumo take“, kur pėdas kuteno kankorėžiai, akmenukai, žirniai ir kitos gamtinės priemonės. Ir galiausiai praėję visus „ Sveikatingumo “ etapus rinkosi į sporto salę, kurioje sportavome – neįprastai. Užduotys buvo nereikalaujančios greičio, ištvermės, ar sportiškumo. Visos rungtys skatino draugiškumą, bendruomeniškumą, pagarbą ir pagalbą draugui. Visi jautėsi pakylėti, šypsojosi vieni kitiems, tai ir buvo didžiausia projekto sėkmė.
oooLabai džiaugiamės ir dėkojame mokytojams, kurie ne tik idėjomis, bet nuoširdžiu darbu prisidėjo prie projekto vykdymo. Visi ne tik derinosi veiklas, tačiau nešė ir projekto veikloms reikalingas medžiagas. Renginio nuotraukos
oooNuoširdų Ačiū tariame visiems dalyvavusiems, o ypatingai dėkojame:
oooIngai Simutienei – už sveikos gyvensenos ir estetikos ugdymą,
oooJolantai Eitutienei – už visokeriopą pagalbą, nuoširdų ir atsidavusį darbą,
oooReginai Malakauskienei – už idėjas ir priemonių pasirūpinimą,
oooDaivai Ščupokienei ir Staselei Rimkuvienei – už įdomias sportines rungtis,
oooAndželai Gramauskaitei – už pagalbą sunkiuose lietuvių kalbos labirintuose,
oooRamunei Bagdonienei – už priemones „ sveikatingumo takui “,
oooRūtai Paulauskienei – už idėjų generavimą ir paskatinimą,
oooAlbinai Višinskienei – už priemones ir gerą nuotaiką,
oooDianai Negreckienei – už dalyvavimą veiklose ir 5kl. auklėtojos pavadavimą.

Nuoširdžiai visiems dėkojame linkime būti visiems sveikiems ir laimingiems!

Projekto koordinatorė socialinė pedagogė Jolanta Adomauskienė