Ikimokyklinių grupių atidarymo šventė Kulių gimnazijoje

17

000Kovo 8 – osios rytą patys mažiausi Kulių gimnazijos ikimokyklinių grupių ,,Boružiukai“ ir ,,Aitvariukai“ vaikai, pasipuošę tautiniais rūbais, laukė šventės – naujai renovuotų ikimokyklinio ugdymo grupių atidarymo. Ne mažiau jaudinosi auklėtojos Aurelija Saudargienė, Genovaitė Adomaitienė, Danguolė Narkevičienė, auklėtojų padėjėjos, atvykę tėveliai.  Muzikos vadovė Henrika Sireikienė  su vaikais repetavo – ruošėsi koncertui.
000Ir štai, 10 valandą prie papuošto naujai įrengto įėjimo į darželį atvyko  garbingi svečiai, sukviesti Kulių gimnazijos direktoriaus Leono Pečkausko, kuris ir rikiavo šventės eigą. Tai europarlamentaras Petras Auštrevičius, LR seimo narys Jonas Varkalys, jo patarėjas Algirdas Pečiulis, Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, jo patarėjas Mantas Česnauskas, savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Bagužis, Vietos ūkio skyriaus vedėjas Martynas Čiuželis ir jo pavaduotojas Arvydas Liutika, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintautas Rimeikis, vyriausiosios specialistės Vilma Ruginytė ir Dangirutė Vaškienė, Kulių seniūnijos seniūnė Daivutė Petrauskienė, bendruomenės ,,Alantas“ pirmininkė Agnė Alčauskienė, rangovai UAB Napsita atstovai, kiti svečiai ir gimnazijos darbuotojai.
000Pirmiausiai svečiai perkirpo simbolinę juostą, viduje pasitiko mažyliai su Kuliuose skaniausią duoną  kepančios kepėjos ruginės duonos kepalu. Visi svečiai pasivaišino duona. Tada jų laukė mažųjų dainininkų ikimokyklinukų koncertas, kuriame šilčiausi ir gražiausi žodžiai buvo skiriami Tėvynei, Mamai, Tėčiui.  Po koncerto direktorius dėkojo svečiams už jų svarų indėlį renovuojant Kulių gimnaziją, išsakė lūkesčius, kad renovacijos projektas tęsis ir toliau. Svečiai džiaugėsi vaikų koncertu, kalbėjo apie numatomą tolesnį finansavimą, dovanojo dovanas ir linkėjo, kad Kuliuose vaikų skaičius tik didėtų ir šių ikimokyklinio ugdymo grupių kuo greičiau pasidarytų per mažai. Ypač visus sušildė išsakyti žodžiai apie tai, kad Kulių miestelis šiuo metu išgyvena tarsi renesansą – tiek visokių gerų pokyčių jame vyksta.
000Vaikai svečiams įteikė savo rankomis padarytas simbolines dovanėles su žodžiu AČIŪ, kuris ir išreiškė visą šio atidarymo prasmę. Šventinės akimirkos

Kulių gimnazijos Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Alvyra Viršilienė