Konferencija Šiauliuose

ocofooJau devynioliktą kartą Šiaulių universiteto bibliotekoje, kovo pirmą dieną vyko tarptautinė konferencija „Mokinių matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos projektiniai darbai“, kurią organizavo Šiaulių Simono Daukanto gimnazija kartu su Šiaulių universitetu. II g klasės mokinė Henrika Norkeliūnaitė skaitė pranešimą tema „Lietuvos miestelių herbai per matematikos prismę“.
oooKonferencijoje dalyvavo 150 mokinių ir mokytojų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių: Kauno, Veliuonos, Kretingos, Vilniaus, Jurbarko, Klaipėdos, Kėdainių, Kuršėnų, Plungės, Joniškio, Šilalės, Vaškų, Naujosios Akmenės ir žinoma svečiai iš Latvijos.
oooPlenariniame posėdyje buvo perskaityta dešimt ir pristatyti šeši stendiniai pranešimai. Penkis iš jų skaitė mokiniai iš Latvijos. Kiekvienas pranešimas sudomino klausytojus.
oooPo plenarinio posėdžio darbas vyko trijose sekcijose, kuriose buvo pristatyti 32 vienas už kitą įdomesni ir svaresni mokinių tiriamieji darbai. Projektinius darbus aptarė bei vertino ŠU Regionų plėtros instituto docentai ir profesoriai. Darbo diena buvo nelengva, tačiau ji prabėgo greitai ir turiningai. Kiekvienas renginio dalyvis ne tik pristatė savo darbą, ne tik praplėtė savo ir kitų žinias, bet ir turėjo galimybę susirasti naujų draugų, kuriems patinka tyrinėti, eksperimentuoti ir patirti atradimo džiaugsmą. Organizatoriai džiaugiasi, kad susidomėjimas konferencija nemažėja ir kiekvienais metais sulaukiama naujų dalyvių su įdomiais tiriamaisiais projektiniais darbais.

cofcof