Rekonstruotas Kulių gimnazijos stadionas

1aaaRugsėjo 6 dieną Kuliuose Lietuvos ir Latvijos moksleivių komandinėmis ir individualiomis varžybomis buvo atidarytas rekonstruotas Kulių gimnazijos stadionas, prie kurio įkurtuvių juostelę perkirpo Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, mero pavaduotoja Asta Beierle Eigirdienė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Audronė Aužbikavičiūtė, Vietos ūkio skyriaus vedėjo pareigas einantis Arvydas Liutika, Kulių seniūnė Daivutė Petrauskienė ir Priekulės savivaldybės (Latvija) Kalėčių seniūnė Agrita Drivina.
aaaKulių gimnazijos stadionas rekonstruotas Plungės rajono savivaldybei sėkmingai įgyvendinus projektą „Savivaldos darbuotojų gebėjimų ugdymas ir ryšių su vietos bendruomenėmis stiprinimas Kulių ir Kalėčių seniūnijų gyventojų gyvenimo kokybei ir socialinei aplinkai gerinti“.2
aaaProjekto partneriai iš Plungės ir Priekulės (Latvija) suplanavo aktyvaus laisvalaikio zoną Priekulės savivaldybės Kalėčių kaime bei rekonstruoti stadioną Plungės rajono savivaldybės Kulių miestelyje. Šių miestelių gyventojams sudaryta galimybė užsiimti aktyvia veikla bei propaguoti sveiką gyvenimo būdą savo gyvenamojoje teritorijoje. Tiek Kalėčiuose, tiek Kuliuose buvo sukurta infrastruktūra aktyviam laisvalaikio užimtumui, sudaryta galimybė organizuoti įvairius renginius, sporto varžybas, kuriuose gali dalyvauti ne vien mokiniai, bet ir kiti įvairaus amžiaus žmonės.
aaaĮ Kulių stadiono atidarymo šventę atvyko Priekulės savivaldybės (Latvija) pirmininko pavaduotojas Andris Cirulis, Kalėčių seniūnė A. Divina ir bendro Interreg projekto vadovė Una Ržepicka. Kuliuose surengtoje sporto šventėje komandinėse ir individualiose rungtyse jėgas išbandė ir būrys sportiškų Priekulės moksleivių: bėgo olimpinę mylią, dalyvavo orientacinėse varžybose, žaidė kvadratą, futbolą, traukė virvę.
4aaaŠventės dalyvius pasveikino ne tik rajono vadovai, bet ir Kulių krašto bendruomenės „Alantas“ pirmininkė Agnė Alčauskienė, kuri pasidžiaugė, kad visi kuliškių vaikai stadione galės lakstyti ir žaisti, o jų tėvai – nebesirūpinti, kad vaiką ištiks trauma. Jai antrino A. Liutika, ragindamas Kulių gyventojus vertinti ir saugoti, kas miestelyje jau sukurta bei naudoti pagal paskirtį.
aaaBendras Plungės ir Priekulės projekto biudžetas – 235 294 eurai, iš kurių Europos regioninio plėtros fondo (2014-2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programos) lėšos – 200 000 eurų, projekto partnerių lėšos – 35 294 eurai. Plungės rajono savivaldybei projektui teko 117 647 eurai, iš jų Europos regioninio plėtros fondo parama – 100 000 eurų.

Plungės rajono savivaldybės administracijos inf.