Turiningas penktokų trečiadienis

FB_IMG_1575497235083

oooLapkričio 27 d., trečiadienį, Kulių gimnazijoje nesigirdėjo įprasto penktokų krykštavimo, nes jie susiruošė į edukacinę išvyką Klaipėdoje. Buvo debesuota diena, tačiau pakiliai nuotaikai tai netrukdė.
oooPirmoji stotelė Klaipėdoje – Laikrodžių muziejus. Ten vyko edukacinis užsiėmimas „Astronomijos ABC“. Teko prisiminti jau turimas žinias ir sužinoti daug ką naujo apie Saulės sistemos planetas. Pačių pasigaminti Saulės sistemos modeliai primins apie tai, ką išmokome.
oooPo to važiavome į „Roshen“ saldainių fabriką. Ten buvome ilgiau. Ekskursijai po fabriką turėjome kruopščiai pasiruošti: privalėjome dėvėti chalatus, antbačius ir kepures, kruopščiai nusiplauti rankas. Ir tik tada prasidėjo įdomioji dalis. Pirmiausia mums parodė, kaip gaminami ir supakuojami karameliniai rankų darbo saldainiai. Paskui nuėjome pažiūrėti trumpą filmuką  apie saldainius. Įgiję teorinių žinių galėjime bandyti  gaminti saldainius patys. Gavome dviejų skonių karamelės ir turėjome pasidaryti saldainį iš karamelės. Darbas nelengvas, bet teikiantis džiaugsmo, nes rezultatas – skanūs ir gražūs saldainiai.
oooPadėkoję už dovanotus saldainius vykome žaisti boulingo ir pasmaguriauti picų. Nors vyko komandinis žaidimas, pralaimėtojų nebuvo – visiems buvo smagu ir linksma.
oooTaip ir praėjo mūsų trečiadienis: ne tik sužinojome astronomijos paslapčių, išmokome pasigaminti saldainių, bet ir smagiai praleidome laiką kartu. Ekskursijos akimirkos
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooJustas Petraitis, 5 klasė
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooJaunųjų korespondentų būrelis