Informacija tėvams (globėjams)

oooŠvietimo įstaigų veiksmai, jei vaikui pasireiškia peršalimo požymiai
oooooooooooooooooooooInformacija tėvams (globėjams):
- Jei kartu su vaiku grįžote iš užsienio valstybių, kurios įtrauktos į COVID-19 paveiktų šalių sąrašą, 14 dienų izoliacija privaloma. Grįžus iš užsienio valstybės privaloma užpildyti specialią formą, kurią galima rasti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro tinklapyje (https://nvsc.lrv.lt/ ).
- Švietimo įstaigos negali priimti mokinių tuo laikotarpiu, kai vaikui privaloma izoliacija. Išaiškėjus, jog nesilaikoma izoliacijos taisyklių, švietimo įstaigos privalo informuoti mokinių tėvus, jog vaiko įstaiga priimti negali bei perspėti atsakingas institucijas, dėl izoliavimosi taisyklių pažeidimo.
- Tėvams, rekomenduojama pastoviai stebėti vaikų sveikatą ir jei pasireiškia peršalimo požymiai, arba kiti požymiai panašūs į COVID-19, vaiko neleisti į švietimo įstaigą bei rekomenduojama kreiptis į šeimos gydytoją ir laukti tolimesnių gydytojų nurodymų.
- Jei vaikui pamokų metu pasireiškia peršalimo arba simptomai panašūs į COVID-19 infekciją, švietimo įstaiga privalo vaiką atskirti nuo kitų klasės draugų (švietimo įstaigos paskirtoje patalpoje), kol tėvai atvyks į švietimo įstaigą pasiimti vaiko. Jei vaikas yra vyresnio amžiaus (14 metų ir vyresni), tik su raštišku tėvų leidimu (elektroninėmis priemonėmis arba SMS žinute) mokyklos administracija gali priimti sprendimą ugdytinį išleisti savarankiškai grįžti į namus. Tėvai turi garantuoti, jog vaikas saugiai pasieks namus. Tėvams rekomenduojama nedelsiant kreiptis į šeimos gydytoją dėl detalesnės konsultacijos arba bent dvi dienas neleisti vaiko į mokyklą ir stebėti vaiko sveikatos būklę. Jei tėvai nusprendžia vaiką sekančią dieną išleisti į švietimo įstaigą, nes vaiko sveikatos būklė pagerėjo, jie privalo informuoti mokyklą raštu (elektroninėmis priemonėmis), jog vaikas atvyks į švietimo įstaigą, nes yra sveikas.