Laisvės gynėjų dienai – 30

Šiemet Sausio 13-ąją Kulių gimnazijos bendruomenė minėjo kiek kitaip
Renginio akimirkų foto galerija

neužmirštuole000Jau prieš 8 val. ryte atskubėję mokytojai šauliai Kazimieras Garasimavičius ir Jolanta Pieškuvienė uždegė žvakutes mokyklos languose, dirbantys ir besimokantys nuotoliniu būdu, prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“ prisidėjo namuose. 10 minučių degė vienybės, atminimo ir pergalės šviesa.
000Pradinių klasių mokiniai žiūrėjo filmuką pagal Vytauto A. Landsbergio pasaką „Sausio sniegenos“, skaitė ir aptarė Miglės Nargėlaitės pasaką apie Sausio 13-osios įvykius, pasitikrino žinias, spręsdami kryžiažodį, antrokai pasipuošė dailės pamokoje pasidarytomis neužmirštuolėmis.
000Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja A.Gramauskaitė su 5, 8, II g klasių mokiniais pamokoje žiūrėjo D.Daunio sukurtą trumpametražį filmą, skirtą Sausio 13 įvykiams atminti. Filme istoriją pasakoja senas ąžuolas, kuris yra praeities kartų atstovas, matęs ir išgyvenęs 1991 m. sausio 13 įvykius. Giliukas atstovauja šių dienų Lietuvos gyventojus. Taip pat žiūrėtas video reportažas, kuriame žuvusiųjų artimieji pasakojo, ką reiškia gyventi netekus artimojo, bet žinant, kad jo gyvybė Lietuvos žmonėms dovanojo laisvę. Po peržiūros su mokiniais diskutavo, pasidalino mintimis apie tai, ką matė, apie šios dienos svarbą, kodėl laisvė yra didžiausia vertybė, kodėl ir kaip ją reikia branginti, ką kiekvienam iš jų asmeniškai reiškia gyventi laisvoje šalyje. Taip pat prisiminė, kokius kūrinius yra skaitę, kokius filmus žiūrėję apie laisvę,  pasiklausė visiems gerai žinomų dainų, skirtas laisvei.
000Septintokai su Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Daiva Zaleckiene kalbėjo apie prieš 30 metų vykusius įvykius ir pasitikrino  žinias, atlikdami „Kahoot“ testą „Laisvės gynėjų dienai – 30“.
000Vakare mokytojai prie Laisvės paminklo uždegė žvakes, padainavo dainų, skambėjusių tomis atmintinomis dienomis prie laisvės laužų.