Stovyklautojų pramoga Energetinių labirintų ir Geometrinių figūrų parke

energetiniai labirintaioooŠ.m. birželio 29 d. Kulių gimnazijos 5-7 kl. moksleiviai, lankantys vasaros stovyklą, vyko į Energetinių labirintų ir Geometrinių figūrų parką Plateliuose.
oooAtvykusius moksleivius pasitiko gidė, kuri papasakojo, kas yra tie energetiniai labirintai, ką reiškia keliauti labirintu, kaip jie veikia žmogaus sveikatą.  Po trumpos teorinės paskaitos stovyklautojai smagiai nusiteikę nusprendė įveikti visus parke įrengtus labirintus: Vidinio Aš, Meilės-draugystės, Penkių elementų ir arkangelų, Vidinės pusiausvyros. Iš viso mokiniai labirintais nukeliavo apie 4154 metrus.
oooPo nelengvo, bet smagaus iššūkio dar buvo galimybė papramogauti: sužaisti lauko šachmatų partiją, pašokinėti batute, jėgas išbandyti žaidžiant stalo futbolą, mini biliardą.
oooNa, o prarastas jėgas padėjo atgauti skanūs užkandžiai ir galimybė pabraidyti po šiltą Platelių ežero vandenį.
oooPakeliui į namus aplankytas ir Žemaitijos nacionaliniame parke įkurtas  Litvakų atminimo sodas, trumpai susipažinta su jo atsiradimo istorija, reikšme, paskirtimi.
oooŠi išvyka – tai puiki galimybė mokiniams pabūti gamtoje, pajausti jos grožį, pabandyti susikoncentruoti, suvokti pasivaikščiojimo malonumą ir ramybę.
oooooooooooooooooooooooIšvykos foto akimirkos

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Andžela Gramauskaitė