Stovyklautojų išvyka į Palangą

palangos bokštasoooŠ.m. liepos 2 d. 5-7 kl. Kulių gimnazijos vasaros stovyklautojai linksmai nusiteikę išvyko į Palangą.
oooTik atvykus nuspręsta aplankyti Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios bokštą, kurio varpų zonoje įrengta apžvalgos aikštelė. Norint patekti į 21,4 metro aukštyje esančią aikštelę, teko įveikti ne vieną dešimtį laiptų. Deja, aukščio baimę įveikė ne visi mokiniai. Keletas nuo pusiaukelės pasuko atgal. Na, o ištvermingiausieji ir drąsiausieji, pasiekę tikslą, galėjo ne tik pasigrožėti Palanga iš paukščio skrydžio (pro bokšto langus matyti miesto panorama bei jūra), bet ir, pakėlę akis į viršų, visai iš arti išvysti įspūdingo dydžio bažnyčios varpus bei jų mechanizmą.  Bokšto apžvalgos aikštelėje įrengti ir du monokliai-teleskopai.
oooĮveikę pirmąjį gan rimtą išbandymą, stovyklautojai patraukė link pagrindinio tikslo – Baltijos jūros. Linksmai šnekučiuodamiesi ir  perėję netrumpą J.Basanavičiaus gatvę, moksleiviai pasiekė vieną populiariausių poilsiautojų ir turistų lankomą vietą Lietuvos pajūrio kurorte – Palangos tiltą. Visi kartu nusprendė įveikti antrą šios išvykos iššūkį – pasiekti tilto galą, t.y. nužingsniuoti 470 metrų. Spiginant saulei – tai tikrai nebuvo lengva, bet po to koks smagumas buvo įbristi į šiltą Baltijos jūros vandenį!
oooŠi išvyka – tai dar viena įdomiai ir turiningai praleista vasaros diena stovykloje. ooooooooooooooooooooooEkskursijos po Palangą foto akimirkos

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Andžela Gramauskaitė