Būk saugus kelyje

3„SAUGOKoooMANE,ooooooooSAUGOSIU TAVE,
oooBŪK SAUGUS KELYJE“
oooRugsėjo mėnuo mokyklinio amžiaus vaikams tapo didelių išbandymų ir naujovių pradžia, nes daugeliui kelias į mokyklą ir iš mokyklos reikalauja ypatingo atidumo ir drausmės. Todėl rugsėjo 8-tą dieną, Kulių gimnazijos visuomenės sveikatos specialistė pakvietė priešmokyklinės klasės vaikučius į edukacinę – mokomąją pamokėlę, kurios tikslas supažindinti ir įtvirtinti saugaus elgesio gatvėse, keliuose, kiemuose įgūdžius, formuoti saugią ir sveiką gyvenseną.
oooPaaiškėjo, kad ne visi vaikai moka tinkamai elgtis gatvėje ekskursijų, išvykų už darželio teritorijos ribų metu, menkos žinios apie saugų eismą, kelio ženklus bei jų reikšmes.
oooSpecialistė mokymams pasitelkė Zuikio personažą, kuris parodė įvairių kelio ženklų aplikacijas ir ką jos reiškia. Šios valandėlės metu vaikai praktiškai mokėsi laikytis saugaus eismo taisyklių gatvėje, aptarėme kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja” ir pratinomės pereiti gatvę tam skirtoje vietoje, supratome kelio ženklų reikšmes: „Pagrindinis kelias”, „Poilsio vieta”, „Dviračių takas”, „Vaikai”, „Stop”.
oooPlungės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras visiems vaikučiams padovanojo po atšvaitą.  Kilo diskusija, vaikai dalijosi savo įspūdžiais apie matytas situacijas ir savo bei tėvelių elgesį gatvėje, o visuomenės sveikatos specialistė pademonstravo ir paaiškino apie atšvaito svarbą eismo dalyvių saugumui.
oooAš pasidžiaugiau vaikų sumanumu ir žiniomis, pasidomėjau, ar jiems šiandien buvo smagu, ką naujo išgirdo ir pamatė, ko gali pamokyti savo broliukus, sesutes, tėvelius. Vaikai aktyviai ir noriai išsakė savo nuomonę. Visi likome patenkinti ir laimingi!
oooooooooooooooPlungės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro
ooooooooooooooooooooooovisuomenės sveikatos specialistė Irena Lapienė