Pasaulinė širdies diena

4ooo2021-09-29 mūsų gimnazijoje buvo paminėta Širdies diena skirta Pasaulinei širdies dienai. Pasaulinė širdies federacija ragina paminėti Pasaulinę širdies dieną ir pažadėti savo širdžiai, artimojo širdžiai sveikiau gyventi bei skatinti tai daryti kitus, padėti aplinkiniams tai padaryti. 2021 metų šūkis: Tegu širdis sujungia!
oooTa proga mokiniai pasipuošė raudonomis popierinėmis širdelėmis – Vaiko širdies asociacijos simboliais. Informacinėse paskaitėlėse lauke dalyvavo priešmokyklinė, ikimokyklinės grupių vaikai su savo auklėtojomis, bei 3-4 klasių mokiniai. Susitikimų metu mokyklos visuomenės sveikatos specialistė patarė vaikams kaip reikia elgtis, maitintis, judėti,  kad širdelė išliktų sveika. Net patys mažiausieji jau žinojo, kad širdelė būtų sveika, labai svarbu kuo daugiau laiko praleisti gryname ore sportuojant, žaidžiant. Ikimokyklinukai entuziastingai ant mokyklos kiemo grindinio piešė spalvotas širdutes. Pieštos širdys atspindėjo vaikų emocijas. Jų nuomone, kai širdis nepyksta ir neliūdi, o daug juokiasi yra sveikesnė. Edukacinių valandėlių metu mažiausieji išsiaiškino kada širdelė būna laiminga, o kada liūdna, kad kartais širdelei neužtenka vien meilės, kartais širdelei reikia ir medikų pagalbos. Vyresnius klasių mokinius mokyklos visuomenės sveikatos specialistė pakvietė į mokyklos stadioną pasportuoti, pažaisti judriuosius žaidimus, atlikti žaismingą mankštą. Vaikai buvo laimingi, džiaugėsi galėdami prabėgti rudenėjančios gamtos apsuptyje.
oooTad siekiant iš anksto užkirsti kelią širdies ligoms akcentavau: gera emocinė būsena, fizinis aktyvumas ir yra sveikos širdies garantas!