ATŠVAITĄ TURIU – SAUGUS ESU!

20211116_081326oooLapkričio 16 d. nuo ankstaus ryto buvo vykdoma atšvaitų dalinimo akcija „Saugus, kai matomas !“. Tad jei vis dar tokio neturėjai – atšvaitas buvo dovanojamas.
oooAtšvaitai – tai efektyvi asmens saugumo priemonė, padedanti apsisaugoti nuo nelaimingų eismo įvykių. Nepaisant perspėjimų apie atšvaitų ir kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimo svarbą tamsiuoju metu bei atšvaitų dalinimo akcijų, atšvaitai naudojami vis dar nepakankamai. Todėl Plungės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, bendradarbiaudamas su Klaipėdos apskrities vyriausiuoju policijos komisariato pareigūnais inicijavo šią akciją.
oooMokyklos visuomenės sveikatos specialistė priminė gimnazijos bendruomenei kaip taisyklingai atšvaitus nešioti. Išskirtas tamsus paros metas, kuomet svarbiausia visiems būti matomiems.
oooKadangi pėstiesiems dažnai tenka eiti važiuojamąja kelio dalimi, o pėstieji pamiršta pasirūpinti savo saugumu ir nesegi atšvaitų, todėl transporto priemonių vairuotojai prastai juos mato. Taip pat pėstiesiems – mokiniams buvo primintos jų pareigos, numatytos Kelių eismo taisyklėse. Akcijos foto akimirkos
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooVisuomenės sveikatos specialistė
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooovykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooIrena Lapienė