APLINKOSAUGINĖ MOKINIŲ KONFERENCIJA Plateliuose

1655659482030oooĮgyvendinant aplinkosauginį projektą „Švari dabartis – tvari ateitis“ Platelių nacionalinio parko dvaro svirne vyko mokinių konferencija, kurioje dalyvavo Akmenės rajono Kruopių pagrindinės mokyklos, Žemaičių Kalvarijos Motiejaus Valančiaus ir Kulių gimnazijos mokiniai ir mokytojai, Kulių gimnazijos direktorė Asta Plataunienė  ir Žemaitijos nacionalinio parko direktorius Ramūnas Lydis. Konferencijoje buvo pristatytos įvairios temos: „Kerpės oro taršos bioindikatoriai“, „Pažangiosios technologijos ir ekologija“, „Bičių svarba“, „Varduvos  upė“, „Tyrinėdama augu“, „Alanto upelio vandens kokybės tyrimas“, „Lietuvių liaudies išmintis prognozuojant orus“.
oooPo konferencijos su gide Aušra Brazdeikyte visi nuvykome į Platelių ežero  apžvalgos aikštelę, kuri yra šiaurės rytiniame miestelio pakraštyje. Iš apžvalgos aikštelės visu grožiu atsiveria salomis (Pilies, Veršių salos), pusiasaliais (Šventorkalnis) garsus Platelių ežeras bei tamsiais Plokštinės miškais pasipuošusios erdvės. Žemaitijos nacionalinio parko lankytojų centre  ekspozicijos dalyje „Keliaukime aplink Platelių ežerą“ sužinojome, kaip susiformavo šis ežeras, susipažinome su jo dugno reljefu, salomis, povandeniniu pasauliu, vandens pramogomis, o gamtos ekspozicijoje su įvairiomis gyvūnų ir augalų rūšimis, jų paplitimu. Mokiniams labiausiai patiko tai, kad galėjo atlikti įvairias edukacines užduotėles ir įsivertinti savo žinias.
oooDžiugu, kad galim surasti bendraminčių iš kitų mokyklų, kuriems yra svarbi mūsų planetos ateitis. Konferencijos nuotraukos →
oooooooooooooooooooooooooooBiologijos mokytoja Judita Narutavičienė