Laimingas kai sveikas 2022

received_1929398010583531oooVaikų vasaros poilsio stovykla pradinių klasių mokiniams. Jau pasibaigus mokslo metams pradinių klasių mokiniai rinkosi į stovyklą, kad pasisemtų naujų kūrybinių idėjų laisvalaikio praleidimui, kad  pailsėtų po mokslo metų ir patirtų daug gerų ir džiugių emocijų. Susirinkę vaikai nusprendė, kad žmogus jaučiasi laimingas, kai yra sveikas, geria daug vandens, sveikai maitinasi, moka ilsėtis, daug sportuoja, patiria daug malonių emocijų.
oooTodėl prasidėjus stovyklai turėjo užsiėmimus su Plungės visuomenės sveikatos biuro specialiste I.Lapiene „Kad vasara būtų smagi, ji turi būti  saugi“. Užsiėmimų metu vaikai buvo mokomi, kokie pavojai tyko vasaros metu ir kaip nuo jų apsisaugoti, kaip ir kokios pagalbos kreiptis. Žinoma, nebuvo užmiršta ir birželio 14 –oji – Gedulo ir  vilties diena. Vaikai dalyvavo akcijoje „Vilties žiedas“. Savo darytomis gėlėmis puošė gimnazijos ir Kulių miestelio pievas.
oooKad patirtų dar daugiau gerų emocijų antrą stovyklos dieną stovyklautojai sulaukė savo draugų iš Klaipėdos „Taško“ teatro. Užsiėmimų metu stovyklautojai mokėsi atsipalaiduoti, žaisti žaidimus skatinančius kūrybiškumą ir bendravimą. Vaikai  konstravo lego teatrą, kūrė vaidinimus ir pristatė draugams.
oooNeišdildomą įspūdį vaikams padarė iškyla po Kulių miestelį aplankant danielių fermą ir Kulių III tvenkinį. Tą dieną vaikai pasijuto tikrais iškylautojais, nes daug žygiavo, žaidė, maudėsi, gaminosi maistą ant laužo.
oooStovyklaudami vaikai aplankė Platelių nacionalinį parką. Apsilankė Plungės nuotekų valymo padalinyje. Grįžę temą apie vandenį pratęsė darydami linksmus ir neįprastus bandymus su vandeniu, kūrė piešinius naudodami guašą ir vandens lašelius. Susipažino su skautiška veikla dalyvaudami edukacijoje „Išmok iš skautų“, kur galėjo išbandyti savo fizines ir vidines galimybes atliekant įvairias skautiškas užduotis.
oooDaug sužinoję apie ekologiją ir tvarumą stovyklautojai  mokėsi perdirbti popierių ir jį panaudoti piešimui. Rašė ant akmenukų, savo įspūdžius įamžino piešdami ant plėvelės tarp medžių. Bendradarbiaujant su Kulių bendruomene „Alantas“ vaikai turėjo puikią galimybę dalyvauti futbolo treniruotėje su profesionaliu treneriu. Baigiantis stovyklai dar sužinojo kaip praktiškai tvarstyti žaizdas ar elgtis nusibrozdinus, kas dažnai pasitaiko vasarojant. Smagu buvo matuotis sumo imtynininkų kostiumus, kurie ne tik smagūs, bet ir parodo, kaip sunku gyventi vaikui  ar žmogui turinčiam viršsvorį. Nupiešę piešinius ant savo pačių pasigamintų popieriaus lapų vaikai surengė parodėlę – „Bus puiki vasara“.
oooPadėkoję visiems stovykloms vadovams ir specialistams vaikai siautulingai pasitiko vasaros atostogas  išbandydami batutų teikiamus malonumus. Vaikai išsiskirstė  pavargę, bet labai laimingi. Dėkojame visiems buvusiems kartu! Stovyklautojų foto įspūdžiai →