Išvyka į miniatiūrų parką „Babilono sodai“

IMG_20221019_102758oooBaigiantis spalio mėn., Kulių gimnazijos 7 kl. ir II g kl. mokiniai pagal kultūros paso programą  išsiruošė aplankyti pirmąjį Lietuvoje įkurtą miniatiūrų parką „Babilono sodai“. Vos tik įžengę į parką visi supratome, kad kartais pasaulis ne toks ir didelis – jis išties telpa delne. Išpuoselėtame 4 ha plote įkurdinta net 21 žymi architektūros statinių miniatiūra, o prie kiekvienos iš jų nurodyta, kurioje šalyje pastatytas jos originalas ir kuo jis ypatingas. „Babilono sode“ mokiniai pamatė kultūrinius objektus iš keturių pasaulio žemynų: Afrikos, Azijos, Europos ir Australijos.
oooTik įžengus į parką, visų dėmesį, be abejo, patraukė aukščiausias objektas parke – net 11 metrų aukščio Eifelio bokštas. Ne mažiau įspūdingos ir kitos pamatytos miniatiūros – tai ir garsusis Sidnėjaus operos teatras, romantiškasis Trevi fontanas, Londono tiltas bei Big Benas, Berlyno Brandenburgo vartai ar Triumfo arka. Beje, čia savo vietą rado ne tik Naujieji pasaulio stebuklai, tokie kaip Tadžmahalas, Koliziejus ar Didžioji kinų siena, bet ir senieji – Cheopso piramidė ir Kabantieji Babilono sodai. Parke įkurdintas ir vienas svarbus lietuviškas akcentas. Tai – Gedimino pilies bokštas! Smagu buvo ne tik fotografuosis prie miniatiūrų, grožėtis kriokliais bei fontanais, klausytis kiekvienam pasaulio regionui būdingos muzikos, bet ir grožėtis nuostabiais sodo želdynais. Čia gausu preciziškai suformuotų gėlių kompozicijų, o sode pasodinta daugiau nei 40 tūkstančių vienmečių augalų iš Lietuvos bei Lenkijos. Tokia augmenijos gausa suteikia „Babilono sodams”  didžiausio gėlių parko statusą Lietuvoje!
oooMokiniai ne tik smagiai leido laiką, bet buvo pakviesti ir į edukacines veiklas, kurių metu tikrai praplėtė žinias iš istorijos, geografijos, dailės, matematikos. Juk kartais taip mokytis daug įdomiau, nei sėdėti mokyklos suole ir vartyti vadovėlius!
oooGrįždami namo mokiniai ne kartą kartojo, kad šis miniatiūrų parkas neabejotinai paliko malonų įspūdį ir privertė pasijusti taip, tarsi ką tik grįžo iš kelionės aplink pasaulį. Išvykos nuotraukos →
oooooooooooooooooooooLietuvių kalbos ir literatūros  mokytoja Andžela Gramauskaitė