Projektas „Fizinio aktyvumo nauda ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikams“

9oooPlungės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras įgyvendina projektą „Fizinio aktyvumo nauda  ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikams“. Projekto tikslas – judesio korekcija formuoti taisyklingą vaikų laikyseną, stuburo iškrypimus, nugaros skausmus, plokščiapėdystę ir formuoti teigiamą požiūrį į sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą.Todėl sausio 13 dieną Kulių gimnazijoje lankėsi Klaipėdos valstybinės sveikatos kolegijos specialistės ir 5 – 7 metų vaikams atliko plokščiapėdystės laipsnio nustatymą analizuojant pado antspaudus, vertino vaikų laikyseną ir stuburą. Laikysenos ugdymas užimą svarbią vietą šiuolaikinėje ikimokyklinio ir jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikų sveikatos ugdymo sistemoje. Laikysena formuojasi ikimokykliniame ir jaunesniame mokykliniame amžiuje, todėl vėliau sunkiai koreguojama. Dar ikimokykliniame amžiuje vaikų laikysenai reikia skirti daug dėmesio, nes šiame amžiuje intensyviai auga ir vystosi atramos – judėjimo aparatas, formuojasi atskiros jo dalys.
oooFizinis aktyvumas yra biologinė vaiko reikmė, todėl ta intensija patikros pabaigoje su kineziterapeutėmis priešakyje, vaikams buvo organizuota  grupinė judesio korekcijos treniruotė – mankšta.
oooAteities perspektyvoje numatoma, kad sveikata ir sveikatingumas taps mokyklos jaunosios bendruomenės prioritetine sritimi.