Ichtiologo pažintinė pamoka apie žuvininkystę

rhdroooBalandžio 23 dieną į nepaprastai įdomią veiklą buvo įtraukti Kulių gimnazijos 1 ir 2 klasių mokiniai – Gamtos tyrimų centro mokslų daktaras, ichtiologas Justas Dainys pravedė pažintinę pamoką apie žuvininkystę.
oooĮ Kulių gimnaziją atvykęs mokslininkas pradinukams įdomiai pasakojo apie akvakultūrą (vandens organizmų auginimą dirbtinėmis sąlygomis), kalbėjo apie žuvies svarbą mūsų mityboje, pasakojo ir parodė, koks yra žuvies kelias iki mūsų stalo ir kt.
oooTaip pat vaikai atliko užduotis gautose užduočių knygelėse, turėjo galimybę rankose palaikyti kolbą su lašišinių žuvų ikrais, apžiūrėjo geldeles, kuriose gyveno austrės ir midijos.
oooLinksmiausia dalis, ko gero, buvo žvejyba: ichtiologas pridėjo ant grindų visokiausių žuvų pavyzdžių, įdavė vaikams meškeres su pritvirtintais magnetais, o šie tas žuveles ir „gaudė“. Paskui užduočių knygelėse teko surasti žuvų pavadinimus.
oooGudrūs Kulių pradinukai ir patys turėjo visokiausių klausimų mokslininkui: kada pasaulyje atsirado pirmosios žuvys, kokia žuvis išgyvena ilgiausiai, kokia veikla užsiima Gamtos tyrimų centras ir kt.
oooIchtiologo pažintinė pamoka buvo tik dalis projekto, kuriame sudalyvavo Kulių gimnazijos 1 ir 2 klasės. Kuliškiams šiais mokslo metais pasisekė laimėti atranką į Pažintinės žuvininkystės programą „Išauginta Europos Sąjungoje“, tad mokinių dar laukia pažintinis edukacinis renginys, išvyka į žuvivaisos ūkį, dovanėlės ir baigiamasis kūrybinių darbų konkursas.
oooooooooooooooooooooooooooKulių gimnazijos 2 klasės mokytoja Lina Motužienė