Ir pas merą, ir į spektaklį

oznorCOBRoooNaują savaitę Kulių gimnazijos pirmokai ir antrokai pradėjo smagia išvyka į Plungę: mokiniai apsilankė Savivaldybėje, o paskui keliavo į kultūros centrą žiūrėti spektaklio.
oooEkskursija po Plungės rajono savivaldybės administracijos pastatą, kurią vedė Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Gintautas Rimeikis, prasidėjo nuo didžiosios posėdžių salės. Vaikai sužinojo, kokie sprendimai čia priimami, kokius darbus dirba atskirų skyrių darbuotojai, uždavinėjo klausimus. Net gi įvyko svarbus mokinių balsavimas už tai, kad Kulių gimnazijoje dar šiemet būtų baigti renovacijos darbai… Į savo kabinetą jaunuosius kuliškius priėmė ir Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis: leido pasimatuoti kėdę, papasakojo apie savo ir administracijos darbuotojų veiklą, davė kiekvienam dovanų – po tušinuką su užrašu „Plungė“. Mokiniai neliko skolingi – įteikė pačių užaugintą žoliagalvį, dar kitaip vadinamą oliziuką.  Meras žadėjo laistyti ir prižiūrėti. Tokia pat dovana buvo įteikta ir G. Rimeikiui. Smagu mokiniams buvo ir Civilinės metrikacijos skyriuje, kur daugumos tėveliai susituokė, kur tarp gimimo įrašų ir savo pavardes pamatė.
oooPo ekskursijos Savivaldybėje, vaikai patraukė į Plungės kultūros centrą. Čia, minint Pasaulinę burnos sveikatos dieną, buvo rodomas spektaklis „Ėduoniukas ir Bakteriukas“ – tokiu būdu Plungės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras atšventė savo 15 gimtadienį. Po pamokomojo spektaklio kiekvienas  pasižadėjo visada valytis dantukus, gavo dovanų, tad namo visi grįžo linksmi ir pilni gerų emocijų.