Gamtos ir tiksliųjų mokslų savaitė

15

oooŠiemet kovo 15-22 dienomis mūsų mokykloje vyko  gamtos ir tiksliųjų mokslų savaitė. Mokiniai pamokų metu prisiminė skaičiaus pi istoriją, reikšmę ir kur matematikai naudoja šį skaičių, žiūrėjo filmus „25 faktai apie Žemę“, „Vanduo ateičiai“, „Filmas apie vandenį“ ir  daug sužinojo apie Baltijos jūrą, ekologines problemas, tykančius pavojus, apie mūsų vandens panaudojimą ir nuotekų valymą. Pamokų metu buvo kalbama ir apie atsinaujinančius ir neatsinaujinančius energijos išteklius, vandens būsenas, kaip sumažinti kuro naudojimą. Vyko diskusijos tema „Vanduo ir matematika”, „Miegas ir skaičiai”. Mokiniai aktyviai įsitraukė į pamokos veiklas  spręsdami kryžiažodžius, dalyvaudami viktorinose, kurdami pateiktis, piešdami Pixel art meną Excel programoje.

oooSeptintokai dalyvavo nuotolinėje pamokoje „Banginiai: socialinio gyvenimo ypatumai ir intelektas”, devintokams vyko pamoka, skirta tuberkuliozės dienai, su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste.
oooKovo 16 d. 6 kl. mokinė Saulė Račkelytė, 8 kl. mokinė Ernesta Jurevičiūtė ir 7 kl. mokiniai Roberta Rumšaitė, Almantas Alčauskas ir Nojus Šarnas dalyvavo Respublikinėje matematikos kūrybinių darbų konferencijoje „Matematika už lango“, kur pristatė projektinius darbus „Simetrija vienaląsčiuose ir daugialąsčiuose organizmuose“, „Vienos snaigės istorija“, „Skritulio dalijimas kuriant ornamentą iš gamtinių medžiagų”, „Brūkšniniai kodai”. Kovo 18 dieną vyko  tarptautinis matematikos konkuras „Kengūra”. Visą mėnesį mokiniai gali įsijungti į pavasarinę konkurso „Olympis 2021” sesiją.
oooKovo 19 dieną vyko paskaitos, skirtos Žemės dienai, kurias pristatė „Telšių regiono atliekų tvarkymo centro” visuomenės informavimo specialistė Eglė Geležinė, o kovo 22 dieną III-IV g klasės mokiniai turėjo galimybę dalyvauti Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto mokslininkų organizuojamoje nuotolinėje mini konferencijoje „Būk žemei draugas!“
 oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooBiologijos mokytoja J. Narutavičienė