Mokinių konferencijoje – apie plaukimo ir vandens naudą

hdrploooKovo 20 dieną į rajoninę mokinių konferenciją „Žemė – vandens planeta“ rinkosi Mokymo plaukti programoje dalyvaujantys priešmokyklinio ugdymo ir antrų klasių moksleiviai bei jų mokytojai. Renginys, skirtas Pasaulinei Žemės ir Pasaulinei vandens dienoms paminėti, vyko Kulių kultūros centre.
oooKonferenciją pradėjusi Plungės visuomenės sveikatos biuro specialistė Irena Lapienė iškart išjudino visus dalyvius. Naudingos žinios skaidrėse, įdomūs klausimai, prizai aktyviausiems – visai tai vaikams ypač patiko.
oooSveikinimo žodžius tarė Kulių gimnazijos direktorės pareigas laikinai einanti mokytoja Inga Blėdienė ir Plungės sporto bazių vadovė Aistė Daukšienė. Renginį vedė projektą inicijavusios Kulių gimnazijos mokytojos Roberta Šerpytytė ir Lina Motužienė.
oooPirmieji savo pranešimus pradėjo patys mažiausieji – priešmokyklinukai, o po pertraukos pasisakė ir antrokai. Komentuodami skaidres, kalbėjo vaikai iš Alsėdžių, Žemaičių Kalvarijos ir Kulių gimnazijų, taip pat iš Plungės lopšelio – darželio „Nykštukas“, iš Liepijų mokyklos ir šios mokyklos Šateikių skyriaus, iš Plungės Akademiko Adolfo Jucio progimnazijos ir šios įstaigos „Saulės“ skyriaus mokiniai.
oooKonferencijoje dalyvavę vaikai skaitė pranešimus apie išmoktas pamokas Plungės baseine, apie juos įkvepiančius plaukimo lyderius, dalinosi mintimis ir emocijomis. Kulių gimnazijos antrokai savo pranešimą apie plaukimo naudą pristatė žemaičių kalba.
oooPertraukėlių metu mokiniai piešė plakatus konferencijos tema, spalvino atvirukus, pripildė kibirus vandens lašeliais (mėlynais balionais) ir pasidalino jais su žiūrovais.
Visi pranešėjai buvo apdovanoti direktorės padėkomis ir dovanėlėmis, o vaikus paruošusioms mokytojoms taip pat įteiktos padėkos.
oooŠis projektas neabejotinai paskatino vaikus daugiau domėtis vandens, kaip gyvybės šaltiniu, praplėtė jų akiratį, suteikė galimybę išbandyti save pranešėjų vaidmenyje per viešąjį kalbėjimą.